Een zonnige eerste herfstdag en een taartje in Westervoort
We hebben allemaal het nieuwe huis van Marian en Peter in Westervoort gevonden. Leuk huis en een lekker vrije tuin. Heerlijk om daar even te zitten in het zonnetje dat we de laatste weken zo gemist hebben.
Gezellig weer even bijgepraat, helaas dit keer zonder Toos. Dat was zowel voor haar als voor ons jammer, maar zo gaan dingen soms.
Voorafgaand aan de lekkere broodjes kregen we een heerlijk taartje met champignons, chorizo en geitenkaas. Er lekker en het recept staat hieronder. De foto bij de foto's. Mocht iemand het digitaal willen hebben, meld je, dan mail ik het document.
Marian bedankt voor de ontvangst. Ik was om iets over halfvier weer in Friesland (hoewel het druk op de weg was, toch in de normale reistijd).
De volgende afspraak is op 16 maart 2012 bij Linda.
groet van Alie
Hier komt het recept:
Taartjes met champignons, salami en geitenkaas
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Techniek: bakken in oven
Soort gerecht: lunch/brunch
Ingrediënten voor 4 personen
4 plakjes diepgevroren bladerdeeg (10 x 10 cm)
circa 1 eetlepel bloem, gezeefd
circa 3 eetlepels olijfolie
400 gram kleine, schoongemaakte champignons
2 gesnipperde bosuitjes
75 gram Italiaanse salami, tot kruimels gehakt (of chorizo)
(zout en) zwarte peper
100 gram zachte geitenkaas zoals Bettine Blanc
1 eetlepel fijngesneden of geknipte bieslook
Bereidingswijze
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Rol de plakjes op een met wat bloem bestoven werkvlak met een eveneens met bloem bestoven deegroller naar alle zijden iets dunnen uit.
Verwarm de oven voor tot 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en meg de bladerdeegplakjes erop.
Snijd de champignons in vieren.
Verhit 2 eetlepels olie in een wok.
Voeg de champignons toe en laat ze niet veel langer dan 3 minuten bakken.
Schep de bosuitjes en de salamikruimels erdoor en voeg wat (zout en) peper toe.
Doe alles over in een kom en laat het afkoelen.
Schep het paddenstoelenmengsel in het midden op de deegplakjes en houd daarbij een rand van ten minste 1 cm vrij.
Verkruimel de geitenkaas en strooi het over het mengsel.
Sprenkel over elk taartje 1 theelepel olijfolie.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven (200 °) en bak de taartjes in 19 - 20 minuten goudbruin en gaar.
Serveertip
Dien de taartjes op voorverwarmde bordjes op en strooi er bieslook over.
Recept van http://www.smulweb.nl/ van een onbekende bron.
Reacties
Reacties
Dag KE-maatjes,
Wat heb je weer een gezellig verhaaltje geschreven Alie, compleet met gewild recept en leuke foto's! Ja, ik zag dat het echt heel druk was op de A12. Gelukkig ben je goed thuisgekomen.
En Marian, dank voor weer een heerlijke lunch.
Ria, denk een beetje aan jezelf (nee zeggen mag maar moet je wel leren).
Marjan, verwen jezelf tussen het klussen door maar met een spelleke.
Lin, heb je je afvalweggooikloffie nog aangehad?
En tot slot: Toos, we hebben je gemist (zowel letterlijk als figuurlijk) dus de volgende keer ben je hopelijk weer van de partij!
Nou ladies, tot maart en voor nu een lieve groet uit het achterland van Hetty
gossie Alie, wat ben je weer snel..super!! dank..groetjes.linda
Jammer dat ik er niet bij kon zijn. Zeker wat betreft het mooie weer en vooral om het overheerlijke taartje en niet vergeten om het nieuwe onderkomen van Marian te bewonderen. Ik heb 16 maart genoteerd.
Nog een zonnig weekend.
Reageer
Laat een reactie achter!
- {{ error }}